Izrada web stranica i web dizajn - Cicero

Legenda o Pipi ide nekako ovako: brand je kreiran u Dalmacijavinu početkom 1970-ih. Sok je ime dobio na internom natječaju, jer se naime jednom od radnika jako svidjelo da uzor bude Pipi Duga Čarapa. Jedna boca s prijedlogom etikete je poslana i autorici slavne literarne djevojčice, Astrid Lindgren, koja je - kažu tvorničke legende - na prijedlog pristala bez naknade za autorska prava.

Pipi je i danas jedno od najprepoznatljivijih zaštitnih proizvoda Dalmacijavina, a prema nekim podacima uoči Mediteranskih igara u Splitu, Pipi je po prodaji nadmašivala čak i slavnu Coca-Colu.

Kada počne priča o Pipi, neki ga rado nazivaju pićem mladosti, ali i pićem za stare i mlade.

Da je Pipi hrvatski brand koji je vrijedan očuvanja govore i brojni potezi građana, ali i sportaša koji su na različite načine odlučili pomoći Dalmacijavinu, ali i Pipi-u.

Jedna od zasigurno zapaženih gesta svakako je ona košarkaša Splita koji su nosili majice sa znakom Pipi i na taj način postali glavni sponozor, promotor Pipija, ali i Dalmacijavina.
Naravno, i građani su odigrali značajnu ulogu u pomaganju. Naime poslovniplus.hr, 29. rujna 2012. godine na svojoj internetskoj stranici objavio je: "Pojava soka na tržištu izazvala je nevjerojatan val socijalne solidarnosti s radnicima koji su mjesecima marširali splitskim ulicama tražeći davno zarađene plaće. Baš kao u nekadašnjoj reklami s Veljkom Rogošićem, Pipi je opet ”piće za stare i mlade“.